Екип на NOVA опита да си поръча кола през забранено приложение

Въпреки наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрана, таксиметрова фирма продължава да изпълнява нерегламентирани превози. Това е същата компания, която ви показахме в разследване на NOVA да назначава служители без договори. Стана ясно, че наетите на работа хора нямат никакви разрешителни.

След протести на софийски таксиметрови шофьори и няколко акции на институциите, КЗК забрани услугата. На фирмата беше наложена глоба на стойност 8% от годишния ѝ оборот – 3520 лв., което те определиха като „доста ниска стойност”.

Сега поставено лице на NOVA си поръча кола през приложението на фирмата и... колата дойде.

„Веднъж возих жена, която работи в управлението на приложението, и тя ми каза, че няма по какъв параграф да ги забранят”, каза шофьорът. При пристигане на колата на адреса, екипът на NOVA се разкри и водачът заяви, че няма да кара повече, ако действително е незаконно.

След разследване на NOVA: Спряха от движение нерегламентирани таксита

По думите му, за да започнеш работа във фирмата, трябва да само да изпратиш сканирана шофьорска книжка, информация за колата си, която трябва да бъде с 4 врати и климатик, след което се провежда разговор с кандидат-шофьора.

Хора от офиса на фирмата твърдят, че вече не работят там и че мястото практически не функционира.

Репортер: Кристиян Попов

Още по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.