Серията от рекламни клипове е изработена с помощта на американското посолство

Кампания ще подкрепя български инициативи, които работят за промените и развитието на страната. Серията от рекламни клипове е изработена с помощта на американското посолство у нас.

"Маса" е заглавието на нова част от кампанията "Силата е в теб". Посланието е в двете значения на думата - като маса, около която се събираме, както и в смисъл на "критична маса", която постига резултати.

Герои в новия етап на кампанията са четири организации, които "стават от масата" и започват да действат. Организациите са активни в областта на образованието, подаването на сигнали за нередности в градовете, доброволчеството и обезлюдяването на селата.

"За този месец хората, които заминават да живеят на село при баби и дядовци, всъщност, проучват възможностите и потенциала за промяна в селската среда. Продължават дългосрочно да работят по свои собствени идеи с местните", каза Милица Джанджова от "Резиденция Баба".

"Има вече институции като 10 района в София, градове като Ботевград, Хасково, Горна Оряховица, които работят вече с платформата, т.е. сигналът отива директно до човека, който трябва да свърши работата и в определени райони вече взеха мерки, като за хубаво или за лошо се разделиха с определени служители, защото вече виждат, че не си вършат работата", каза още Стоян Митов от grajdanite.bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.