Снимки на раненото животно предизвикаха възмущение в социалните мрежи

Пореден случай на жестокост към животно - мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича на колата си куче, след което го е влачил из центъра на града посред бял ден. Възмутени хора са заснели насилието над животното и са подали сигнал в полицията. Снимките на раненото куче предизвикаха възмущение в социалните мрежи.

„Ние дойдохме веднага след сигнала. Бяха го обградили няколко мъже и няколко коли бяха спрели около него. Беше извикана и полицията, която дойде след 20 минути. Кучето беше в окаяно състояние”, разказаха очевидци.

„Препречват му две коли пътя. Една пред него и една до него, така че да няма къде да мръдне, защото преди това са крещели по него, но той не е искал да спре. На всичкото отгоре той беше с малко дете в колата. Каза, че не е негово, а му е племенник”, коментира Галина Медарова.

Мъж обеси куче на дърво в частен двор

„Мъжът не искаше да каже абсолютно нищо. Твърдеше, че кучето било нахапало много хора. Животното беше в шок и мога да кажа, че беше кротко и социално и не вярвам да е нападнало никого. Хора от квартала също казаха, че познават кучето и че е изключително добро и не вярват да е нападнало човек”, добави друг свидетел на инцидента.

По думите ѝ влачилият животното е сменил 3 пъти своята версия за случая. Тя допълни, че след прегледа си е личало, че кучето е системно малтретирано.

"Сега е задържан за срок от 24 часа. това дали ще се иска мярка от72 часа ще е по преценка на наблюдаващия прокурор", заяви пред NOVA говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.  A oт прокуратурата съобщиха, че на мъжа ще бъде повдигнато обвинение за насилие над животно

В момента то се намира във ветеринарна клиника. Цялото било в рани. За него се търсят стопани, а мъжът е задържан от полицията. Според Наказателния кодекс подобен акт е престъпление.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.