Две деца попаднаха в дънна яма на южния плаж във Варна

Преди дни мъж се удави край устието на река Велека до Синеморец. Това ни напомни, че морето освен красиво може да е и много опасно. Две деца пък попаднаха в дънна яма на южния плаж във Варна в неделя, като едното е прието в болница. През почивните дни се случи и още един инцидент на плаж във Варна. Един от лекарите, отговарящи за медицинското обслужване, е счупил крака си заради падане при по-силна вълна в морето.

„Децата не бяха влезли надълбоко, но се беше образувала яма. През нощта имаше доста голямо вълнение. Те бяха оставени без надзор, което е недопустимо”, разказа за „Здравей, България  д-р Лили Куртева.

Недостиг на спасители по родното Черноморие

В ефира на NOVA спасителят Мариян Христов даде полезни съвети за всички плажуващи. „Ако човек попадне в дънна яма, не трябва да се паникьосва. Трябва да плуват настрани. Трябва веднага да започне да вика и маха за помощ. На всеки 50 метра има спасителски пост, така че веднага ще забележим, ако някой е в беда", поясни Христов. Той допълни, че хората много често не спазват флаговата сигнализация.

Д-р Лили Куртева напомни да се пазим и от слънцето и да пием вода по-често.

Репортер: Искра Урумова

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.