Според обвинението Радостин Радев е предложил 30 000 лева подкуп на общински съветници от опозицията

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане под стража на кмета на Костенец и привлечения към наказателна отговорност за корупционни действия заедно с него бизнесмен.

Кметът на Костенец предлагал 30 000 лева да гласуват решение в негова полза

Поръчката, заради която започва разследването срещу Радостин Радев, е за изграждането на спортна площадка и амфитеатър в училището в Костенец, както и за подмяната на отоплителната система в него. Обществената поръчка е на стойност близо милион и 100 000 лева.

При разследването срещу кмета, което започнало преди няколко месеца, разследващите се натъкнали на данни, че кметът изтеглил пари от каса на общинско дружество. Под съмнения са и няколко гаранционни договора, обясниха в сряда от прокуратурата.

АКЦИЯ "КМЕТ" В КОСТЕНЕЦ: Какво знаят работещите в общината?

Според обвинението Радев е предложил 30 хил. лв. на общински съветници от опозицията да гласуват конкретно решение в негова полза. То щяло да му даде право да подпише запис на заповед и така да гарантира, че въпросният бизнесмен ще спечели конкурса.

Според обвинението има нарушения и при други обществени поръчки. При обиска в кабинета на кмета са били открити и законният му пистолет и патрони, които не са били съхранявани според закона. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.