Сега ще минем един кръг преговори, каза премиерът

"Ние си имаме водещ кандидат. Сега идвам от ЕНП. Категорично стоим зад нашия кандидат Манфред Вебер. Никога не съм бил против някого. Европейският избирател се произнесе за качеството". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел преди извънредното заседание на Европейския съвет.

Той изрази скептицизъм, че днешната среща в Брюксел ще завърши с решение. 

"Сега ще минем един кръг преговори бързо. Имаме по няколко задачки, с няколко колеги трябва да се видя. След това ще имам по-категоричен отговор", заяви премиерът.

Броени часове до края на гласуването за нов председател на ЕК

„Тимерманс е един от най-добрите комисари, прекрасен човек. Много е принципен. Тук не съществува личността Вебер и личността Тимерманс. Има ЕНП, победили европейските социалисти. Тук не правим разрез или коментар кой какви качества има. Европейският избирател се произнесе и нареди Вебер първи, Тимерманс втори. Надявам се никой от нас не се счита за по-висш от европейския избирател“, заяви още Борисов.

На въпрос за „дамските постове“ премиерът Борисов изтъкна, че имаме два коза в ръка – Кристалина Георгиева и Мария Габриел. „Нищо не е решено, има доста постове, текат преговори. Може всичко да се случи“, каза още българският министър-председателят. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.