Трайко Младенов е призован в прокуратурата, за да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост

Моторист загина в неделя сутринта при катастрофа, в която участва и кметът на Костинброд. Трайко Младенов е призован да се яви в прокуратурата, където се очаква да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. 

Катастрофа с кмета на Костинброд, загинал е моторист

За NOVA Младенов обясни, че леко е пострадал при инцидента и има натъртвания.

„Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил внимателен водач. Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници”, обясни за NOVA кметът Трайко Младенов.

Тази сутрин на мястото на инцидента се събраха близо 50 души близки и роднини на загиналия моторист. Версиите за случилото се на близкия на загиналия и на кмета на Костинброд се разминават значително.

„Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно”, каза в ефира на „Здравей, България” свидетелят на инцидента Марио Манов.

"Не приемам това, което казва кметът. Не може да има четири различни твърдения", каза приятел на загиналия Игнат.

Според данни на „Пътна полиция” Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор.

Репортер: Ивелина Драгнева

Повече по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.