Млад испанец издирва българина

Млад испанец търси своя български приятел. Приятелството между тях започва преди 14 години, но малко след началото му пътищата на Кристиян и Ману се разделят.

Ману е писал  на стотици хора, търсил е Кристиян в десетки групи в социалните мрежи. за търсенето на приятел от детството разказва  Владислава Тричкова.

Младият мъж се преместил в Мадрид се преместил през 2008-а година. Преди това живял  с майка си в Бенидорм.  Именно там започва приятелството му с Кристиян.  „Той е горе-долу колкото мен. През 2004-2005 живееше в Испания и след това се върна в родината си. Кристиян беше в един апартамент  с майка си и  с по-малката си сестра, баба му пък живееше в моя блок. Мисля, че само баща му работеше. Защото пътуваше и се връщаше. Но мина много време и  когато си дете това не те интересува много”, разказа пред NOVA Ману Делгадо.

Приятел на Боян Петров: Много късно започна акцията по спасяването му

Именно с крехката си възраст, той си обяснява и защо не помни подробности – като фамилия, имената на близките на Кристиян или пък  града в България, откъдето е семейството на приятеля от детството. „Но помня, че имаше интересен детайл в устните. Горната беше по-дебела от долната и имаше много бузки. Баба му често  се показваше на прозореца на къщата, за да му хвърли ключовете от входа. Майка му пък се показваше на прозореца, викаше: „Кристияне”  и той се прибираше”, споделя още Делгадо.

Двамата приятели не успяват да си кажат и „чао” поради факта, че Ману отива за кратко до Мадрид. Когато обаче се връща, Кристиян вече го няма.

29-годишният мъж не се плаши от изминалите години.. Въпреки че знае, че времето променя хората. „Мисля, че не се е променил много. Мога да кажа че беше единственият ми истински приятел”, заключава той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.