Детето е с тежката диагноза Детска церебрална парализа

Малкият Орлин още не е навършил три годинки, а вече е преминал през толкова много премеждия. Роден преждевременно, едва 800 грама, още от първата си глътка въздух се налага да се бори за живота си.

Той е с тежката диагноза Детска церебрална парализа. Орли и неговата близначка се раждат много рано. Орлин дълго време след това е в интензивно отделение, борейки се да оцелее. Малкият боец успява, но последиците са големи. Получава мозъчен кръвоизлив, след което постепенно се образуват кисти. Освен двигателно, са засегнати и слуха и зрението му.

Орлин се нуждае от ежедневни занимания, рехабилитация, масажи. Ходи и на боуен терапии. Всичко това на месец струва на семейството му 1300-1400 лв. Трябват му и ортези, които бързо му омаляват и се налага направата на нови за по-малко от година. Те струват 1200 лв. Трябва да бъде закупен и вертикализатор, който е в порядъка на 2500 – 3000 лв. Нуждае се и от посещения при логопед и тренировки по плуване. 

Орлин има голям напредък за последната половин година. Вече може да се обръща сам. Опитва се дори да стъпва на крачета за няколко секунди. Но не трябва да спира рехабилитациите. Пътят, който трябва да извърви, е много дълъг и труден. Но си заслужава.

Майка на Орлин – Силвия, се справя сама с двете си деца от деня на раждането им, тъй като баща им се отказва от правата и задълженията си на „татко” и не полага нито финансови, нито морални грижи за близнаците.

Нека да помогнем на една силна майка да види момченцето си как седи самостоятелно, как прохожда и как тича заедно със сестричката си.  

Дарителска сметка: 

IBAN: BG36RZBB91551009992233
BIC: RZBBBGSF
БАНКА: РАЙФАЙЗЕНБАНК ЕАД
ТИТУЛЯР: ОРЛИН ОРЛИНОВ МАТРОСКИ

Можете  да му помогнете и чрез helpkarma.com

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си