Сутринта имаше колона от 2 километър

Интензивен трафик и краткотрайни опашки по границата с Гърция. Повече от 60 000 автомобила са преминали през последната седмица през граничен пункт „Кулата”. Това принуди властите да предприемат специални мерки за справяне потока туристи.

МВР с мерки срещу тапите на "Кулата"

Денят на ГКПП „Кулата” започна с колона от автомобили но до обяд нещата се нормализираха. От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията.

Летният уикенд по традиция започна със сериозен трафик към Гърция.

„Изключително интензивно движение наблюдаваме още от 4:30 сутринта на „Кулата’’. Интензивно движение, твърде интензивно, неритмично, за една минута идват 30-40 автомобила, което много бързо натрупва опашките”, обясни комисар Стоян Мандаджиев, директор на РДГП-Смолян.

Тапи по магистралите и километрични опашки на гръцката граница (ОБЗОР)

Заради многото коли  се образува и колона, дълга почти 2 километра.

„В момента работят всички гишета. Пет на вход, пет на изход. Леките са 4-рима. Времето за изчакване, питал съм и пътуващите –е  20-30 минути, някои и 40”, обясни още комисар Мандаджиев.

За около два часа, трафикът се източи и движението се отпуши.

Специална организация имаше за автобусите.

„Отбиваме в дясно всички автобуси. С разпореждане на министъра бяха доставени мобилни устройства, които много ни помагат за проверката на тези автобуси и по този начин не се пречи и на колоната от леки автомобили”, обясни комисар Мандаджиев.

А тежкотоварният трафик беше спрян в часовете, в които се очакваше най-голямата вълна от пътуващи.

Километрични опашки на границите ни с Гърция (ВИДЕО)

Репортер: Кристиян Попов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.