Това ще бъде 12-ият финал на швейцареца и 6-ият на сърбина на турнира в Лондон

Роджър Федерер ще играе срещу Новак Джокович на финал на "Уимбълдън".

Сърбинът е първият финалист на "Уимбълдън" при мъжете. Той стигна до мача за титлата за шести път, след като победи Роберто Баутиста-Агут с 3:1 сета. Световният номер 1 допусна колебания само във втория сет, отстъпвайки с 4 на 6 гейма, но в останалите беше убедителен - 6:2, 6:3 и 6:2.

Снимка: EPA/БГНЕС

Джокович ще преследва и 16-та купа от "Големия шлем" в своя 25-ти финал. С успеха си сърбинът прекъсна серия от две поредни загуби срещу Баутиста-Агут през тази година. При първия си полуфинал на "Уимбълдън", испанецът отрази четири мачбола, но допусна пет пробива и направи 30 непредизвикани грешки. На финала Джокович ще се изправи срещу Роджър Федерер.

СНИМКИ ОТ МАЧОВЕТЕ НА ФЕДЕРЕР И ДЖОКОВИЧ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: Getty Images

Федерер достигна своя 12-ти финал на тенис турнира от "Големия шлем" – "Уимбълдън", след като победи с 3:1 сета големия си съперник - Рафаел Надал.

Снимка: EPA/БГНЕС

Срещата започна с драматичен първи сет, спечелен от Федерер след 7:3 точки в тайбрека. Надал обаче успя да изравни, след като изигра страхотна втора част и проби на два пъти 37-годишния швейцарец за 6:1. В третия сет поставеният под номер 2 в турнира значително подобри процента вкаран първи сервис и в допълнение на това реализира една от трите си брейк точки, което се оказа достатъчно за 6:3 в негова полза.

Снимка: EPA/БГНЕС

В последната част отново един пробив стигна на Федерер за крайния успех, дошъл след 6:4, въпреки че Надал се бори до край и отрази 5 мачбола. В спора за титлата в Лондон Федерер ще срещне Новак Джокович. Първият в света се добра до шестия си финал на „Уимбълдън”, след като победи също с 3:1 испанеца Роберто Баутиста-Агут и продължава успешно защитата на трофея си.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.