Херо Мустафа беше изслушана от американския Сенат

Три основни приоритета за работата си в България, набеляза номинираната за посланик на САЩ у нас Херо Мустафа. Тя беше изслушвана от американския Сенат.

Първият й приоритет ще е свързаността.

„България е участвала в операции и е давала жертви в операции на САЩ в Ирак и Афганистан, както е участвала в мисии в Либия, Косово и Босна. България прави стъпки за повишаване на разходите си за отбрана. Ще работя за окуражаването на България да играе дори по-важна роля в югоизточния фланг на НАТО”, заяви Мустафа.

ПОЛИТИКА И ДИПЛОМАЦИЯ: Коя е Херо Мустафа?

Сътрудничество ще е друг от приоритетите на номинираната за посланик у нас.

„България е положителен фактор в региона и лидер в напредъка в интеграцията на Западните Балкани. Те бяха в подкрепа на Преспанското споразумение между Северна Македония и Гърция. Това е точно визията, която ще засили суверенността на тези държави и ще донесе мир и стабилност в региона”, заяви Херо Мустафа.

Третият приоритет, по който заяви, че ще работи, е корупцията.

„Реформите с цел върховенство на закона са дълъг и многостранен процес, който е ключов за растежа на България. Страната е предприела някои стъпки към по-отворено, приемащо и проспериращо общество. Но трябва да се направи още много. Ако бъда избрана, ще работя с България, за да може да се насърчи гражданското общество, свободата на медиите, независимостта на съдебната система и върховенството на закона”, заяви Херо Мустафа.

Цялото изказване може да прочетете ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.