Според потърпевши дублиранията на стаите се правят заради силния сезон

Бум на отказани резервации за почивка в Гърция в последния момент заради силния сезон при съседите. Според потърпевшите потребители хотелиерите се възползват от свръхинтереса към гръцките курорти това лято и въпреки ранните резервации, дублират продажбите – вече на по-високи цени. 

Хотели-менте, дублирани резервации и лош интернет са най-честите оплакванията на туристите към контролните органи.

За опасностите в морето и как да се предпазим от тях – говорят спасителите

Както всяко лято и това, Светла и Борис резервират лятната си почивка отрано. Тази година избират ваканция по бреговете на един от гръцките острови. Запазват хотели през интернет на две места – през две различни онлайн платформи.

"Ние се опитваме по-отрано да си запазим почивката, защото има по-добър избор, на по-достъпни цени. Избрахме хубави места на прилични цени", каза потърпевшият потребител Борис Димитров.

Това обаче не се оказва достатъчно. По-малко от месец преди желаната ваканция започват проблемите.

"Как в рамките на 24 часа две резервации от две различни платформи бяха анулирани? Аз се замислих дали изобщо трябва да ходя на тези почивки", казва потърпевшата Светла Тонева.

От едната платформа обясняват, че има проблем с плащането.

"Аз започнах да следя през моето онлайн банкиране плащането, свързах се и с банката. Оказа се, че такъв проблем няма и плащането е минало. Банката потвърди, че картата има достатъчна валидност, минало е плащането и няма причина проблемът да е в банката", заяви Тонева.

Към това се добавя още едно обяснение - вече не работели с хотела на остров Кефалония, където Борис и Светла са направили резервация. А парите след анулирането все още не са върнати.

ПРОВЕРКА НА NOVA: Къде морето ще ни излезе по-евтино?

"Обясниха ни, че вече не работили с тази къща за гости, защото не отговаряла на техните изисквания. Оставиха ни на улицата, така да се каже. Чувал съм и за хора, които отиват директно на мястото и разбират, че няма къде да нощуват. При нас поне малко по-рано ни казаха", добави Димитров.

За другата резервирана почивка – за остров Корфу, получават безпроблемно парите си след анулирането на резервацията, но дори не са получили обяснение за причината за отказа.

Повече по темата гледайте във видеото.

Вашите сигнали и предложения за теми очакваме на georgi.georgiev@ntv.bg и Facebok страницата на рубриката „На твоя страна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.