Правителството е изложено на обичайното за властта „износване”

След края на политическия сезон дойде време и на равносметката. Според данните на „Галъп интернешънъл болкан” парламентът не успява да увеличи доверието. А правителството е изложено на обичайното за властта „износване” на рейтинга в хода на мандата. Доверието в парламента е 21% в края на юли, а към правителството 29.

34 дни ваканция за депутатите

В класацията на най-рейтинговите политици e президентът Румен Радев с 56%. Сред партийните лидери водещ по доверие остава премиерът Бойко Борисов с 30%.

Следва го Корнелия Нинова с 22%. Красимир Каракачанов печели доверието на 21 на 100 от анкетираните. А след него се нареждат Веселин Марешки, Валери Симеонов, Мустафа Карадайъ и Волен Сидеров, съответно с 15, 10, 9 и 8 %.

Почти еднакъв брой хора харесват или не харесват Слави Трифонов. Той печели доверието на 39% от анкетираните. 

Данните са от независимата от външно финансиране изследователска програма „Политически и икономически индекс“ на „Галъп интернешънъл“. Последната вълна на изследване е проведена по метода „лице в лице“ сред 833 души между 5 и 12 юли. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.