"В Северна Македония думата "българско" вече не е мръсна дума", посочи журналистът Николай Кръстев

"Започнаха много неща да се променят в двустранните отношения между София и Скопие. Променя се и геополитиката на Балканите. Търсят се нови парадигми, през които да се случват икономическите процеси. След подписването на договора между двете страни, се е променил и търговският стокооборот". Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" журналистът в Bloomberg - България - Николай Кръстев за подписания договор между България и Македония.

Кръстев обясни, че от страна на македонците се забелязва положително отношение към страната ни. "В Северна Македония думата "българско" вече не е мръсна дума. Виждаме вече едно ляво по същество правителство в Северна Македония да води нормален диалог с дясно центристко правителство в България", каза още журналистът.

Борисов в Скопие: Историците да се разберат за общата ни история до октомври (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му в Скопие има воля да се решават проблемите, като този със самоличността на Гоце Делчев. "Зоран Заев каза, че ще намерим компромис. Дали тази воля е декоративна? За нас е важно да виждаме едно спокойно отношение към българския бизнес, който инвестира в Северна Македония", заяви Кръстев.

Той припомни, че президентът Стево Пендаровски беше подкрепен от Социалдемократическия съюз и добави: "В Социалдемократическия съюз не всички разсъждават като Зоран Заев за нормализиране на пълноправни отношения с Република България".

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си