Какви лосиони да нанесете, за да получите шоколадов загар

Искате супер тен през лятото, но не обичате да се излагате на слънце или имате твърде бяла кожа и по-скоро изгаряте, вместо да придобивате секси бронзов тен? Съществуват и други начини да постигнете мечтания загар, пише Vesti.

В зависимост от личните ви предпочитания, имайте предвид следните показатели:

Цвят

На първо място е важно да изберете цвят, който ви пасва. Най-общо казано, ако сте светли, не се препоръчва да ползвате лосион, който обещава, че ще ви направи много черни. Ако сте по-тъмни, можете да си позволите и лосион, гарантиращ по-сериозен загар. Освен това, подберете такъв, който да не ви прави оранжеви като портокал, а ви придава естествен тен.

Формула

Има различни формули - гел, мус, лосион. Някои от тях са подходящи и за лице. Помислете добре какво точно да вземете.

Лятната диета, която смъква трайно килограми

Бърз или бавен ефект?

Някои лосиони гарантират моментален ефект - потъмнявате при самото им нанасяне. При други резултатът се забелязва след часове. Прочетете внимателно етикета на съответния продукт. Някои лосиони ще издържат на кожата ви до седмица, други - само ден или до следващо къпане.

Как да нанасяте продукта?

Подготовката

Първо ексфолирайте добре, за да премахнете всички мъртви клетки. По този начин тенът ви ще бъде по-издръжлив и ще избегнете петната.

Изумителни цветни плажове по света (ГАЛЕРИЯ)

Подхранването

Задължително подхранвайте добре кожата си с масло за тяло. В по-грубите участъци - на лактите, около кокалчетата на ръцете, коленете, използвайте по-мазен и тежък крем, за да не се събере по грозен начин лосионът и да направи прекалено тъмни участъци.

Снимка: iStock

Нанасянето

Използвайте апликатор за поставяне. Стартирайте от ръцете и деколтето и преминете леко към шията. После с четка за грим поставете малко количество по ушите, по челото, носа и прелейте от шията към лицето. Така се създава усещането за естествен бронзов загар.

За какво да внимавате?

Около пръстите на ръцете поставяйте внимателно и прецизно, така че да ги оцветите равномерно. Много често там се случват големите грешки, затова обърнете внимание.

Тази процедура обикновено се прави вечер, за да може след това да облечете широка тениска или пижама. Препоръчително е да нанесете лосиона преди лягане, а не да извършвате дейности, които да загреят тялото ви, да се изпотите и да рискувате да станете на петна.

Информация: Vesti

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.