Решението идва след коментар на бившия вътрешен министър Румен Петков в ефира на NOVA

Шефът на Софийския затвор е депозирал оставка. Десислав Трайков настоява да бъде освободен, ако някои от изнесените факти и обстоятелства около случая с наркобоса Будимир Куйович се окажат неверни.

Наркобосът Куйович арестуван на магистралата, докато излежава присъда

Куйович беше задържан в понеделник вечерта с фалшива шофьорска книжка на магистрала „Тракия”. В този ден бил в отпуск от затворническото общежитие, където излежава присъда от 16 години. Случаят предизвика остра реакция от бивши шефове на вътрешното министерство, участвали в ареста и осъждането на Куйович. Най-остри бяха думите на Румен Петков, който в ефира на NOVA попита, защо осъденият наркобос се труди, като озеленител и как може да е изработил 2 500 дни зад решетките. Петков заяви, още че премиерът би трябвало да уволни Трайков заради случая.

Румен Петков: Случаят с Куйович показва сериозен проблем с правилата в затворите

„Поведението в ефир на Румен Петков за мен е неприемливо. С днешна дата съм депозирал заявление в ГДИН до министъра на правосъдието. При условие, че всичко, което съм казал като изнесени факти и обстоятелства не е така, ще помоля министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност”, заяви Десислав Трайков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.