Той e хванат с фалшива шофьорска книжка

Наркобосът Будимир Куйович е бил задържан в понеделник вечерта на магистрала "Тракия". Той карал с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в открито общежитие в Казичене. В понеделник е бил в отпуск.

Съдът не пусна предсрочно Будимир Куйович

Той бил заловен с фалшивия документ за управление на МПС при рутинна проверка на "Пътна полиция" на изхода на София. Карал автомобил с пловдивска регистрация. Бил се запътил към морето. По информация на NOVA в колата били приятелката на наркобоса, майка му и още един спътник. Остава загадка защо някой от тях не е шофирал. 

„За това престъпление се предвижда лишаване от свобода до 8 години. Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, тъй като същия по настоящем изтърпява наказание лишаване от свобода. В периода на извършване на престъплението той е бил в отпуск. След задържането му отново е приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието”, заяви Радослав Димов, районен прокурор на София.

Въпреки престъпното му минало, Будимир Куйович е примерен затворник, твърдят от управата на общежитието в Казичене. Миналата година поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът отказа. А сега ще получи допълнително наказание заради шофирането с фалшива книжка.

Българин избяга от индонезийски затвор

Преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той успя да обвини тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Заедно с него си тръгнаха главният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров.

Преди да бъде осъден, соченият за човека на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна забрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти. Докато развиваше криминална дейност  в България, той успя да се ожени и да се сдобие с дете.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.