Тя е удовлетворена, че срещу кандидатът на ГЕРБ за кмет на София има силен кандидат

Управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да бъде запазено и за тежките престъпления. Това заяви в предаването "Събуди се" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. „И досега съдът е бил изцяло в правомощията си да определи степента на наказание, съответстващо на степента на престъплението. Ние премахваме възможността да се намали наказанието в резултат на това, че е използвано съкратеното съдебно производство”, коментира тя. 

СРЕЩУ ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ: Внасят законопроекти за прецизиране на съкратеното съдебно следствие

„За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София. Това е важно не само за ГЕРБ, а и за софиянци.Тя е доказала, че може да управлява столицата в годините и да преодолява всички препятствия. Да решава проблемите. Аз съм донякъде удовлетворена, че срещу нея има силен кандидат. Силните кандидати срещу нея ще допринесат за това политиките, които се реализират, да бъдат погледнати критично. Ние не сме си достатъчни нито в София, нито в държавата”, заяви още заместник-председателят на управляващата партия.

Ще спре ли химическата кастрация насилниците?

Адвокат Марковски: Съкратен процес за жестоките убийци не трябва да има

Тя забеляза и синхрон между действията на президента Румен Радев и внасянето на промяна в правилника на Народното събрание, с което се задължава премиерът да идва в парламента и да отговаря на въпроси поне веднъж месечно. Предложението бе на  БСП. „Смятам, че в сегашния правилник съществуват достатъчно възможности министър-председателят да бъде изслушван в Народното събрание”, категорична бе председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.