Най-сериозно е състоянието на шофьора, който е с два счупени крака

Без опасност за живота остават ранените при катастрофата с автобус, станала на автомагистрала "Хемус" в неделя. От всички 8 пострадали най-тежко е състоянието на шофьора на автобуса, който е с два счупени крака. В болница остава и жена със сериозни травми по лицето. Останалите пътници в автобуса са транспортирани с шест линейки в три столични болници. Разминали са се само с порезни рани от счупените стъкла и други по-леки наранявания.

Автобус се удари в спрял тир на магистрала „Хемус”

"Прегледани са 8 пациенти, двама от тях - в ИСУЛ. Те са освободени за домашно лечение поради леките им наранявания. В "Света Анна" са настанени шофьорът, на когото му предстои оперативно лечение, както и жена на 48 години с лицево-челюстна травма. В "Пирогов" са прегледани четирима от пътниците. Трима са освободени за домашно лечение, а една жена е хоспитализирана заради счупване на носни кости", каза за NOVA проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.

Сблъсъкът стана на 20-ия километър на "Хемус" в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. 

От полицията работят по версия за грешка от страна на водача на рейса, както и за трети, неизвестен засега шофьор, който е засякъл превозното средство. Най-вероятната причина за инцидента обаче е движение на автобуса с несъобразена скорост.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.