Във вторник той изпрати до различни медии чатове на бившата кметица на „Младост”, които разкриват заговор

Сигнал в прокуратурата с обвинение за готвен държавен преврат. Документите бяха внесени от Йордан Бонев, който твърди, че в такъв заговор са баща му Венцислав Ангелов - Чикагото и бившия кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Бонев разпространи чатове между тях, но и двамата са категорични, че профилите са фалшифицирани. МВР от своя страна са наясно със сигнала и имат готовност за реакция при нужда.

СИГНАЛ ДО NOVA: Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор

Бонев даде на прокуратурата видеозапис и флашки с чатове. Според него на протест, готвен утре, ще има опит за ексцесии. Посочи Иванчева и Георги Георгиев от сдружение Боец като основни организатори. А целта им, твърди Бонев, била сваляне на кандидата за главен прокурор Иван Гешев и на кабинета на Борисов. „Десислава Иванчева в чата до Венцислав Ангелов казва, че очаква 400 хилки, цитирам точно 400 хиляди лева от „Дунарит” да ги даде счетоводителя, а предприятието е изглежда още предприятие на Цветан Василев”, обясни Йордан Бонев.

И Иванчева, и Венцислав Ангелов твърдят, че разпространените чатове са от фалшиви профили и нямат нищо общо с тях. „Не съм искала, не са ми предлагали и не съм предлагала никакви пари за протести. Протестите при нас са безплатни, който иска участва и са духовни, където хората искат да си изкажат своето несъгласие със своето присъствие и своите плакати”, обясни бившият кмет на „Младост”.

„И никога не е ставало въпрос за никакво участие от моя страна на никакви протести – платени, неплатени и така нататък. Тъй като аз нито подкрепям, нито съм против Гешев”, заяви Венцислав Ангелов - Чикагото

И Георги Георгиев от „БОЕЦ” отрича да участва. „Това е фалшификат, който има за цел да опорочи утрешния протест”, коментира той.

Всеки сигнал се разглежда. Следим и този процес има такива сигнали и ние сме притеснени по оперативен път”. Коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Бонев пък допусна, че може да има заплахи за живота му, а Иванчева се закани да сезира институциите, защото била набедена.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.