Запис разкрива, че протестът срещу Гешев трябвало да прерасне в преврат

На редакционната поща на NOVA бяха получени видеозаписи и чатове с участието на Десислава Иванчева. Тя е осъдена на първа инстанция на 20 години затвор.

Записите са изпратени от Йордан Бонев, който обясни, че в сряда ще внесе сигнал в прокуратурата.

От записите става ясно, че Иванчева организира протести. Има несъответствие между датата и часа на записите към днешна дата и събитията, за които се говори.

Какво се чува във видеото:

- На протеста на 12-ти за Бойко Атанасов ли да викаме?
- Против Гешев. Трябва да свалим Гешев, пък кой ще сложим, където се казва - няма значение. Е, има значение естествено.
- Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?
- Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки. Аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм идеалист, малко съм ку-ку.
- Смисъл падане на Гешев, на кабинета?
- Да, да. Гешев най-вече, на прокуратурата и Гешев. И следователно, те хората, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и така нататък.

В мейла си до медиите подателят Йордан Бонев, който вероятно е и автор на записа, бе оставил мобилния си телефон. Потърсихме го за коментар. Бонев обяви, че ще говори официално утре, когато внася сигнал в прокуратурата.

„Сигналът съдържа тайни записи и чатове. Звукозаписи и видео, в които се говори за преврат и как се плаща протест. Утре, като ме видите, ще получите по-подробна информация. Няма да откажа интервю”, коментира Бонев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.