В четвъртък транспортната комисия на ЕП отхвърли изтеглянето на мерките

„Резултатът от днешното гласуване не беше положителен, но не беше и окончателен. Аз лично исках да видя по-добри резултати. Самото гласуване е плод на общи усилия на всички колеги, с които работим по темата. То не е окончателно. Пакет „Мобилност” навлиза в нов етап и ще трябва да се адаптираме към новите реалности”. Това коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

В четвъртък транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакетът „Мобилност“ да бъде изтеглен от Европейската комисия. Заседанието на комисията продължи по-малко от десет минути.

„Мисля, че все още имаме полезни ходове. Все пак предстоят преговори, в които може да се постигнат полезни за България и за българските превозвачи позиции. Това не е изключено. Разбира се, ще бъде трудно, но и досега, в тези три години, не ни е било лесно”, каза още Андрей Новаков.

„Това, което аз откровено не харесвам в това гласуване беше, че се включиха всички британци. Считам това за несправедливо, тъй като след няколко седмици те напускат парламента, а в момента оказват решаващо влияние върху това какво решение ще се вземе”, смята Новаков.

Желязков: Приетите текстове по Пакета "Макрон" се отклоняват от първоначалните си цели

Евродепутатите с единна позиция срещу плана "Макрон"

По думите му е имало споразумения от края на миналата година, според които те е трябвало да се въздържат от гласуване по важните вотове и да не заемат позиции. „Оказа се обаче, че в този случай това споразумение не важи”, коментира Андрей Новаков.

„Още утре ще се срещнем с част от българските превозвачи. Готвим стратегия, в която да видим с кои от нашите искания могат да се направят някакви компромиси, така че да можем да прокараме ключовите ни искания”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.