Темата коментират политическите анализатори Георги Харизанов и Мария Пиргова

„В София има двама сериозни и двама симпатични кандидати. Ясно е, че дербито ще бъде между Фандъкова и Манолова. Поведението на бившия омбудсман ме навежда на мисълта, че е възможно да няма балотаж. А двамата симпатични кандидати, които имат качества, са Борислав Игнатов и Борис Бонев”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” политическият анализатор Георги Харизанов.

Местни избори 2019: Започва предизборната кампания

Анализаторът Мария Пиргова определи предизборната кампания като „кампания за печелене на пари”. „Всеки се опитва да припечели, колкото може преди и по време на мандата си”, смята тя.

Какъв е идеалният кмет в представите на българския избирател?

Пиргова коментира и кампанията на Мая Манолова. „Г-жа Манолова има млад екип, прави доста модерна кампания, която привлича младите хора. Не казвам, че Фандъкова няма качества. ГЕРБ обаче трябваше да я оставят да си почине един мандат. Струва ми се, че вече е уморена. Това бяха години на печелене на европейски средства, част от които не бяха усвоени. Градоначалникът на София трябва да се смени”, заяви Мария Пиргова.

По думите й Фандъкова има качеството да обединява, а Манолова да управлява. „Мисля, че недоволните в София са най-много. Въпросът е дали ще излязат да гласуват”, поясни Пиргова.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.