Темата коментираха евродепутатът Андрей Слабаков и главният секретар на ромите в България Петко Асенов

В основата на паниката в Сливен и други градове стоят доста хора на много високо ниво. Това заяви в предаването „Неделята на NOVA” Петко Асенов, главен комисар на ромите в България.

Той допълни, че повечето секти са извадени от ромските църкви.

Кой има интерес да разпространява фалшиви новини за отнемане на деца?

А евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков определи случилото се в ромските махали на Сливен, Карнобат и Ямбол като абсурд. „В конкретния случай има някакъв абсурд. В концепцията на Красимир Каракачанов за хората, които не желаят да се образоват пише, че трябва да има глоби за тези, които не пращат децата си на училище, а не обратното”, коментира Слабаков.

Свързани ли са евангелските църкви в гетата с паник-атаката в Ямбол и Сливен?

Той допълни, че напрежението от публикация в интернет определи случилото се като терористичен акт.  „Това се нарича терористичен акт в интернет. Терорист не е само човек, който се опасва с динамит и се гърми на площад „Народно събрание”. Те трябва да бъде намерени и осъдени. Най-големият проблем е, че по-голямата част от ромските общности са неграмотни и полуграмотни”, заяви още евродепутатът.

Държавен чиновник е замесен в разпространяването на "новините", породили паника в Сливен

Петко Асенов настоя прокуратурата и ДАНС да разследват хората, които стоят в основата на случилото се в началото на седмицата.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.