Жертвата е на 20 години

Нов тежък инцидент на пътя. След сблъсък между две коли загина млад мъж, а четирима са в болница с различни наранявания. Катастрофата затвори за часове Подбалканския път край Златица.

Катастрофата става рано в понеделник сутринта на кръстовище на изхода на Златица в посока Пирдоп. Марин пристига първи на мястото секунди след инцидента.

„Чух удара, когато се блъснаха. В единия автомобил бяха четирима души - две момчета и две момичета, а в другия - момче и възрастна жена. Пожарникари извадиха пострадалия”, разказа Марин Стефанов.  

Единият от шофьорите - мъж на 20 години - загива на място. Спътницата му е откарана в болница с множество фрактури. С различни наранявания са и тримата пътници от другия автомобил. Всички са настанени в столичната Окръжна болница. От лечебното заведение заявиха за NOVA, че няма опасност за живота им.

Петима загинаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна

Първоначалният оглед на полицията на място установява, че най-вероятната причина за инцидента е отнемане на предимство. Предстои да бъде уточнено с каква скорост са шофирали водачите.

Живеещи в района твърдят, че катастрофите в този участък са ежедневие.

В продължение на 6 часа движението по пътя Златица - Пирдоп се пренасочваше по обходен маршрут.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.