Имаме шансове в още доста общини, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”

„Очакваме повече. Смятаме, че ще се реализира на втори тур”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов. Той повтори тезата на левицата, че подкрепата за  БСП расте от последните кметски избори през 2015 г. насам. 

 „Истината е, че подкрепата за БСП расте почти двойно. Става въпрос за представителство като общински съветници. Не можем да определим крайния резултат за кметове. Имаме шансове в още доста общини, ще има над 70 балотажа”, каза Проданов. „В 34 общини сме спечелили на първи тур кметските избори, участваме още в 52 общини в 12 области, което е сериозно представяне за БСП. Имаме единствено и само сериозен ръст в подкрепата за БСП. Трудно се печели доверие, явно сме в правилната посока”, заяви Проданов.

Нинова: Безапелационна е само тенденцията към намаляваща подкрепа за ГЕРБ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Що се отнася до Мая Манолова, той коментира , че „тя е символ на промяната” и го е доказала. „Това ни накара да подкрепим Мая Манолова. Тя е подкрепена и от доста други неправителствени организации”, каза Проданов.

„Важното на втори тур е, че ние търсим обединяваща личност, която да обедини недоволните от управлението в София последните 15 години. Преценили сме, че Мая Манолова е най-добрият за това образ”, каза Проданов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.