За страната ни чува случайно от наша сънародничка

Музикантът от Нова Зеландия Томъс Оливър възпя България и нашите красиви планини. За страната ни чува случайно от наша сънародничка, която го заразява с любовта си към родината.

„Всичко се случи, когато бях в Холандия. Спомням си, че имах дълъг полет от Нова Зеландия до Амстердам. Имах среща с моя агент в един бар. Там беше и момиче, което се казваше Мартина. Тя ми разказа, че е напуснала университета си, за да се върне в България и да обикаля българските планини”, разказа Томас Оливър.

СРЕЩУ ЧЕРНАТА СТАТИСТИКА: Рут Колева в подкрепа на шофирането без мобилни телефони

„Дотогава не знаех нищо за страната ви и, че в България има толкова много планини. Когато тя ми каза, че иска да се разхожда в тях, аз я накарах да ми разкаже повече. Бях впечатлен от факта, че някой може да изостави целия си живот, за да обикаля по планините”, казва той.

„След турнето си в Европа реших да посетя София. Тогава отново се срещнах с Мартина. Вечеряхме с нея и семейството ѝ в традиционен български ресторант. Храната беше страхотна. Навън имаше страхотен български ритуал. В столицата ви беше изключително красиво”, завърши музикантът.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.