Тя беше в неизвестност от четири дни

Трагичен край на случая с изчезналата туристка в Рила планина. 65-годишната жена беше открита мъртва в района над Рилския манастир. Предполага се, че се е подхлъзнала и е починала от нараняванията си.

След като спасителите обходиха огромна площ от северните склонове на Рила и не откриха и следа от туристката, в сряда, въпреки лошото време търсенето продължи в южните склонове.

Знаеше се, че жената не е добре екипирана. „Тя е била с не много добра екипировка. Обувките не са били стабилни за този период”, разкри Петър Терзийски, началник на ПСС – Боровец.

Малко след обяд тялото на жената беше открито. Загиналата е Лили Тодорова -  дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация”.

Спряха временно спасителната акция в Рила заради лошото време

Тя беше открита в Белия улей над Рилския манастир. Там наклонът е изключително голям, а теренът - много хлъзгав. Най-вероятно жената се е подхлъзнала и е починала от тежките си наранявания. Не е имало и кой да ѝ помогне.

„Не е редно човек да ходи сам на такива преходи, защото всичко може да се случи”, каза Ангел Керкелев от ПСС - Боровец.

„Когато човек ходи в планината, не трябва да надценява себе си. Добре е да се помисли за условията, времето и сезона, през който ще се предприема поход”, допълни Терзийски.

Времето в планината е изключително неподходящо за туризъм. Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата за времето и да на тръгват на походи при дъжд и мъгла.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.