Разраства ли се разломът сред социалистите?

„Няма никакво основание да се търси оставка на Корнелия Нинова. Най-малкото, дори и за това, че догодина през май ще се проведе редовният цикъл, отчет и избори по нова процедура – всички членове ще оценят лидерството на Нинова в последните 4 години. При нас има цяла палитра от мнения, но категорично отхвърлям крайните оценки, които се приписват на партията”. Това каза в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” членът на Изпълнителното бюро на БСП Александър Симов за ситуацията в партията.

Симов обясни, че липсата на машинно гласуване е оказала влияние върху местните избори. „ГЕРБ целенасочено промени закона. Резултатът го виждаме – огромно количество недействителни гласове. Това можеше да бъде избегнато, ако имаше машинно гласуване. Това е някакъв начин да се подобри изборният процес”, каза още депутатът.

50 членове на БСП искат оставката на Нинова

По думите му ромските секции масово гласуват за ГЕРБ. „Поне да бяха заявили някаква политика по отношение на ромите. След такава популярност сред ромското население очаквах Фандъкова или от ГЕРБ да променят политиката си спрямо ромите”, заяви още Симов.

Той коментира и размера на субсидиите за партиите. "Те се дават за водене на политическа дейност. Парите са разпределени до стотинка в БСП. Знаем колко отиват в местните организации, за мероприятия и за издръжка на централата. Левицата не е запазила на собствена сметка нито лев от тези пари”, категоричен е Симов.

Той смята, че партийната телевизия е изиграла ключова роля за социалистите по време на изборите и за цялата кампания на БСП. „Партийната ни телевизия изрази идеите на членовете и симпатизантите ни. Средствата сме ги орязали, но въпреки това тя се развива по един изключителен начин”, заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.