Той коментира Пленума на Националния съвет на БСП, който се проведе в неделя

„Притеснява ме, че вътре в БСП има омраза. Гневът е силен мотиватор, но е лош съветник”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” председателят на БСП-София Калоян Паргов по повод пленума на Националния съвет на партията, който продължи 7 часа в неделя.

Напрежение в БСП, Станишев нападна, Добрев отвърна

„Председател съм на най-голямата организация в БСП. На пленума в неделя призовах за съгласие, а не за съглашателство. Поставих три въпроса, които са много по-важни от това „кой е по-по-най”. Най-важно е каква да бъде политиката, какво да се прави, как да се прави и с кого да се прави. И в цикъла, който започва от 1 декември, това трябва да е ключовото. Изразих една тревога, свързана с начина, по който си говорим вътре, без значение за какво”, поясни Паргов.

Нинова: Искаха ми оставка пред журналистите, на Пленума – не

Той заяви, че в писмото с искане за оставката на Корнелия Нинова като лидер на левицата не е поставен нито неговият подпис, нито тези на някои от емблематичните фигури на градската организация на партията.

50 членове на БСП искат оставката на Нинова

В студиото на Паргов той коментира и местния вот. „Резултатите на БСП на изборите са добри, но са недостатъчни, предвид претенциите, които имаме. Нямаме велики успехи, но нямаме и грандиозни загуби. Дискусии и пленуми в БСП винаги е имало и това е нормално”, каза още председателят на БСП-София. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.