Той обаче не може да поеме ръководството, докато не изберат нов управител на шуменското дружество

Досегашният управител на ВиК – Шумен е избран за шеф на водното дружество в Перник. Това е станало по време на общото събрание на акционерите на ВиК – Перник. Кандидатурата му е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството, предаде БНР.

Илиян Илиев ще замени на поста досегашният управител на ВиК Перник – Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“.

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Очаква се новият шеф да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев, който е представителят на общината  Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. "Реално той е предложен, избран от държавата. Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му – управител на ВиК - Шумен не е решен“, коментира той.

Пореден протест заради безводието в Перник (ВИДЕО+СНИМКИ)

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК - Шумен. Общината, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър. Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК Перник до провеждане на конкурс за управител на дружеството в Шумен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.