тя обвини световните правителства в "креативен пиар"

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг призова днес младите хора да се борят за своето бъдеще през следващото десетилетие. Тя говори на демонстрация в северния италиански град Торино, където се присъедини към участниците, съобщава БТА.

"Възрастните се държат, сякаш няма да има утре", каза 16-годишната активистка на традиционната проява "Петъци за бъдещето", организирана от глобално движение, вдъхновено от нейната активна роля. "Но утре ще има. Ние трябва да се борим за това утре, защото нашето бъдеще зависи от това."

Грета Тунберг към британците: Гласувайте за бъдещето на децата си

Тунберг пристигна в Торино специално за демонстрацията с електрическа кола от Мадрид, където участва в световната конференция за климата КОП 25. В словото си пред конференцията тя обвини световните правителства в "креативен пиар" заради техните позиции за климата.

 

Видео: Ruptly

Шведската ученичка, която тази седмица стана най-младият "Човек на годината" в ежегодната класация на списание "Тайм", предупреди, че десетилетието, което започва, "ще определи нашето бъдеще" и ще има "ключово въздействие до края на живота ни