Телевизията нямаше да съществува днес, ако хората бяха послушали Лий де Форест

Днес не можем да си представим живота без телефона и компютъра. Но когато тези устройства са изобретени, хората са скептично настроени към тях, разказват Vesti.bg. Вижте кои са изобретенията, за които преди са казвали, че нямат бъдеще, а сега са неизменна част от ежедневието ни. 

Телевизията

Телевизията нямаше да съществува днес, ако хората бяха послушали Лий де Форест.
През 1926г. шотландският инженер Джон Логи Беърд демонстрира първата работеща телевизионна система. Година по-късно „бащата на радиото“ Лий де Форест съобщава, че подобно изобретението е твърде скъпо за изработка и затова няма смисъл изобретателите да си губят времето.

Телефонът

През 1876 Александър Бел получава патент за своето ново революционно изобретение – телефона. Той е искал да продаде правата над патента му на Western Union, но са му отказали, защото „продуктът има ограничени възможности и изглежда по-скоро като играчка“.

Електрическата крушка

В САЩ Томас Едисън има 1 093 патента на свое име, сред които електрическата крушка. Но първоначално малцина са виждали потенциал в изобретението му. Така например президентът на Института по технологии Стивънс Хенри Мортън е казал, че изобретението на Единсън ще бъде провал.