Най-голямото му удоволствие е да играе пред родна публика

Той обича футбола и моторите, но животът му е свързан с балета. Играл е на сцената на "Болшой театър", но най-голямото му удоволствие е да играе пред родна публика. Наричат го "Принцът на българския балет".

"Оставам си балетист. Спомените от моето детсво бяха приятни. Играхме по цял ден много футбол. Балетът го почнах от 4 клас и нямах време да тренирам футбол. Заведоха ме в балетното училище, а за мен беше фрапиращо. Няма голяма бройка от момчета в балетното училище", каза Хаджитанев.

Примабалерината Светлана Захарова „разказва” за любовта с усмивка и тъга (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му българският балет е на много добро ниво. "Ние танцуваме всички класически балети като репертоар. Хората искат да гледат балет. Наблюдаваме ренесанс на родния балет", каза още той.

Според него не е предразсъдък, ако един мъж се занимава с тази професия. "Това е изключително тежък физически труд. Не е предразсъдък, ако един мъж се занимава с балет. Всеки човек може да е какъвто иска, ако го прави щастлив. Уцелил съм правилното място и хора, въпреки че по света има скандали и спорове. Скрито за хората остават единствено нашите болки", заяви той.

Хаджитанев признава, че сцената на "Болшой театър" е най-голямата, на която е танцувал. "Сцената на "Болшой театър" е най-голямата, на която съм танцувал. Има разлика у нас и в чужбина, въпреки че да танцувам в България е най-голямото ми удоволствие", добави Никола.

Репортер: Драгомир Танев