Необичайното име на Рандъм Иванов предизвика особен интерес

Необичайното име на момчето, спасило кръста на Йордановден в село Кладница, предизвика особен интерес. Родителите на Рандъм Иванов споделят, че са го кръстили на герой от книга. Освен това, момчето е и световен шампион по кикбокс.

„Буквално преведено Рандъм означава случаен. Но до колкото знам в книгата означава светкавица”, споделя кикбоксьорът.

С ПОГЛЕД КЪМ ВЪРХА: Българин стана световен вицешампион по кикбокс

Това е първият път в който Рандъм участва в спасяването на кръста. И го дължи на треньора си, който присъства вече 6-та години на това събитие. Тази година обещал да вземе със себе си всеки един от отбора, който стане шампион. Така 12-годишното момче влиза в ледените води на река Кладнишка.

НА БОГОЯВЛЕНИЕ: Ледени хора и спасяване на кръст в цялата страна (ОБЗОР)

Само след една година тренировки, младата надежда Рандъм вече има 4 купи, като една от тях от Световно първенство. Има и много медали. Според треньора му няма толкова развит боец на неговата възраст. Физиката, която притежава, кара съперниците му да се отказват преди финалния гонг.

„На първото състезание на което станах шампион беше в Рим в Италия. Бих се срещу едно момче. Срещата не продължи много дълго, защото той просто се отказа”, разказа Рандъм.

Мъжкото хоро се изви в ледените води на Тунджа в Калофер (ВИДЕО+СНИМКИ)

На отбора на Ранди му престои ново състезание в Хърватия. За него момчето започва усилена подготовка.

„Надявам се да отида там и да стана и европейски шампион. Искам да стана най-добрият”, споделя момчето.

Талантът на Рандъм тепърва ще бъде разкриван, казват съотборниците му. Треньорът му вярва, че един ден ще стане дори световен шампион за мъже, представяйки България.