При инцидента има пострадал

Взрив е избухнал в къща в град Ветово, област Русе. Това съобщиха от местната полиция. Инцидентът е станал около 10 часа в понеделник.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Двама загинаха при взрив в жилищен блок във Варна, има и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Към мястото на инцидента веднага са изпратени полицията, пожарната и екип на „Спешна помощ". Линейката е откарала 51-годишен мъж в болница в Русе. Той е настанен в болница с рани по главата и комоцио, но опасност за живота му няма.  

По информация на местни хора пострадалият е работил в предприятие за добив на скални материали. Той е собственикът на къщата, в която се е взривила тротилова шашка. Мъжът признал пред униформените, че в дома му, в центъра на града, има още такива. 

Взрив на газова бутилка в апартамент в Пловдив (СНИМКИ)

Бяха евакуирани детска градина, училище, сградата на Общината и частни домове, намиращи се в съседство.

 

 

Единствено пред камерата на NOVA говори човекът, който пръв е стигнал до къщата на пострадалия и му е помогнал.

„Чух взрив, отидох отзад и видях бял облак. Качих се в колата и отидох на мястото. Влязохме вътре, видяхме една много опушена кола. До нея имаше човек. Грабнах го. Полицаят отвори вратата на полицейската кола. Качихме човека в нея и го докарахме го в Спешното отделение”, каза Красимир Стойков – свидетел, който пръв е стигнал до къщата на пострадалия и му е оказал помощ.

„Веднага изпълнихме процедура предаване и уведомяване на родителите. Всяко едно дете беше предадено на свой родител”, заяви Иван Радойски – експерт по сигурността в училище „Васил Левски” – Ветово.

Екипи на специализираният отряд за борба с тероризма направиха оглед на къщата и оценка на обстановката. По информация на NOVA в къщата е имало количество взривни вещества, с което е можело целият квартал да бъде взривен.

Репортер: Наталия Йорданова