То е издадено на 6 декември 2019 г. от оправомощен заместник-министър

Имало е разрешение за внос на 25 000 тона отпадъци от Италия. То е издадено на 6 декември 2019 г. от оправомощен заместник-министър на околната среда и водите. Това става ясно от съобщение на прокуратурата до медиите.

Опасни ли са отпадъците в Плевен?

От държавното обвинение заявяват, че на площадката в град Плевен е открито огромно количество отпадъци, част от тях - в бали с нарушена цялост на опаковката.Дружеството, което използва площадката, не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор.

БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ: Складира ли италианската мафия боклук в България?

Главният прокурор е сезирал министъра на околната среда и водите с искане за възобновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен превоз, поради установено съществено нарушение на изискване за законосъобразност.

Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главният прокурор е възложил на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите мерки, съобщават още от прокуратурата.