Проверките продължават

Прокуратурата осветли нова част от разпитите и  доказателства срещу бившия вече екоминистър Нено Димов.

Прокуратурата извади свидетелски показания за водната криза в Перник

Според обвинението, от материалите било видно, че Димов - в качеството си на министър, е информиран редовно за състоянието на язовир "Студена" и въпреки резкия спад на нивото на водата е разрешавал ползването й за промишлени нужди.

Оставиха Нено Димов в ареста

Пред следователите заместник-министър Атанаска Николова заявява, че „месечните графици винаги са се утвърждавали от министъра и допълва, че не се сеща той да ги е връщал за преработка.

Разпитите за водната криза в Перник продължават

Другият заместник на Димов- Красимир Живков също потвърждава тезата, като посочва, че в периода 2018/ 2019г., министър Нено Димов не е искал да се правят изменения по графика.

Специализираната прокуратура продължава детайлната проверка на дейността на всички длъжностни лица от държавната и общинската администрация, които имат отношение към управлението и ползването на вода от язовир „Студена“.

В събота премиерът Бойко Борисов ще проведе среща, на която ще му бъдат представени проекти за решаване на кризата в Перник. В нея ще участват министрите на околната среда, на икономиката и на енергетиката, както и кметовете на София и Перник.