"Когато познаваме себе си, можем да разберем какво е предназначението ни", каза тя

“Важно за българина е да има здрава връзка със своята духовност и корени. Още от древността показателно за осъзнаването на човека и цивилизованост е било връзката с духовния свят. Тази връзка не сме я загубили, можем да я разширим. Когато познаваме себе си, можем да разберем по-добре какво е нашето предназначение и да постигнем по-добър резултат”. Това коментира в ефира на „Плюс-Минус.Коментарът след новините” създателят на Центъра по себепознание „Орфей” Милена Павлова.

Тя обясни, че иска да създаде място, в което хората да се събират и да споделят това, което ги вълнува. „В него хората ще могат да намират съмишленици. Иска ми се и да се организират събития във връзка с духовна, културна и познавателна тематика. Ще има и изложби за съвременно изкуство, които са живопис, култура, фотография и среща с духовни учители”, заяви Павлова.

По думите ѝ още от древността стремежът към цивилизованост на хората е да търсят връзка с духовния свят. „Религиите са един от начините за това, но те са възникнали много по-късно. Астрологията е най-старата, древна наука, която прави тази връзка. Орфизмът е идеята за безсмъртие и прераждане на душата. Това е за първи път на европейския континент”, каза тя.

Редактор: