Янилин Павлов обясни, че предприятието не е получавало отпадъци от фирмата, чиито контейнери са открити на пристанище Варна

„„Брикел” няма нищо общо с тези боклуци, които са намерени във Варна. От 24 август 2019 година сами поискахме да бъде спряно експерименталното изгаряне на РДФ. И от тогава в „Брикел” не са постъпвали за горене каквито и да било боклуци. Ние не носим никаква отговорност  за движението на такива”, Това заяви в предаването „Здравей, България” Янилин Павлов, изпълнителен директор на „Брикел” ЕАД.

Прокуратурата влезе в офиси на фирми, свързвани с Ковачки (ВИДЕО)

 

 

 

Той бе категоричен, че предприятието не е получавало отпадъци от фирмата, която е изпращач на контейнерите, намерени на пристанище Варна. Първо нямаме разрешение да изгаряме такива боклуци. И в момента чакаме да се произнесат разследващите органи”, каза още Павлов.

По думите му когато Брикел е имала разрешение за горене на РДФ е горяла такива отпадъци и слама. И това е било продиктувано от цената на квотите.

ТЕЦ „Брикел" е горил битови отпадъци, обещаха да спрат замърсяването

Янилин Павлов обясни още, че няма резултати от проверката на прокуратурата и полицията. „Вчера бяха иззети документи. Оказахме пълно съдействие на разследващите органи – на прокуратурата, Икономически полиция. Случаят е свързан с контейнерите, които са открити на пристанище Варна. Всички документи ние ги предоставихме”, каза още той.