Тя е разпоредена от директора на пловдивската полиция

Задържани са 60 лица при специализирана полицейска операция тази нощ в Розино, като 33 от тях са с криминални прояви, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. При операцията на територията на село Розино, служители на РУ Карлово и СПС са проверили 42 адреса, 106 лица и 26 МПС. 

Над 10 задържани при спецакция в Горското стопанство във Велинград

По Закона за българските лични документи са съставени 16 акта и един по Закона за горите. Започнато е досъдебно производство за хулиганство, срещу няколко лица от два рода. Същите са задържани в РУ-Карлово. По същото производство са иззети и три броя незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Започнато е бързо производство спрямо непълнолетно лице за повреждане на жилищна сграда в селото. 

6 дружества са проверени при мащабната акция срещу кабелните пирати (ВИДЕО+СНИМКИ)

В хода на операцията са иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41 годишна жена от Розино. Започната е проверка. Разследванията се извършват под наблюдението на РП Карлово.

Продължава специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в село Розино, община Карлово, при която са задържани 60 лица. Подробности по нея изнесоха пред журналисти Галина Андреева-Минчева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив и ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Спецакция срещу битовата престъпност в Омуртаг

Активните действия са продължили през цялата нощ. Извършени са множество разпити, претърсвания и изземвания. Намерени и иззети са три незаконни огнестрелни оръжия със заличени номера. При четвърто претърсване е намерено и иззето още едно огнестрелно оръжие, за което също няма разрешително, каза зам.-окръжният прокурор Галина Андреева-Минева. Тя добави, че са образувани две досъдебни производства - едното за хулиганство, а другото за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, от непълнолетно лице. Започната е проверка и за държане на акцизни стоки.

От задържаните 60 лица 33 имат криминални прояви. Все още 30 от задържаните се намират в Районното полицейско управление в Карлово, каза ст. комисар Йордан Рогачев. Съставени са 16 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за горите.

Директорът на ОД на МВР Пловдив поясни, че това са планирани действия на прокуратурата и полицията за противодействие на битовата престъпност, и тези действия ще продължат на територията на област Пловдив.