Той беше хванат да шофира след употреба на алкохол и наркотици

Актьорът Явор Бахаров прекара 24 часа в ареста в Банско. Полицаите го заловили да шофира неадекватен из улиците в града. Вече е повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Днес актьорът беше освободен от ареста срещу гаранция от 5 000 лева.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Явор Бахаров си тръгна от полицията в Банско точно на обяд - с обвинение и под гаранция от 5 000 лева.

„Съжалявам най-вече, че притесних роднините и най-близките ми. Това беше най-неприятното. Бях задържан, в момента се води досъдебно производство и след като се изяснят нещата, ще мога да ви дам още информация”, каза той.

Бахаров е шофирал с 1.3 промила алкохол в кръвта и след употреба на кокаин и канабис. Из Банско той е хванал окото на патрулката със странни маневри и силна музика.

Хванаха Явор Бахаров да шофира след употреба на наркотици и алкохол

С автомобила си Явор Бахаров се е движел по главната улица „Пирин”. След като е бил предупреден няколко пъти от полицията, която е била по него, в крайна сметка е отбил, близо до един от хотелите тук.

 „Полицаите го спряха, проверяваха го за наркотици и т.н. и мисля, че го прибраха, подробности не знам. Изглеждаше развеселен, слушаше силна музика в колата. Бибитнаха му два-три пъти, явно не е искал да спре веднага и се е направил на луд”, каза Алберт Тодоров.

Осъдиха Явор Бахаров на пробация (ВИДЕО)

„От показанията на полицейските служители се установява, че им е направило впечатление, че автомобилът се движи неадекватно по пътното платно и затова е спрян за проверка. По техните предварителни данни им е направило впечатление, че автомобилът криволичи по пътното платно .Явор Бахаров на този етап не е дал обяснение”, заяви Ружена Елчинова от Районна прокуратура - Разлог.

 

 

Засега няма доказателства, че с шофирането си Бахаров е застрашил сигурността на пешеходци или други автомобили. Актьорът вече е осъждан веднъж за шофиране с алкохол в кръвта - през 2016 г. За повторното му провинение законът предвижда лишаване от свобода между 1 и 5 години.

 

Видео: БГНЕС