Актьорът е бил задържан в понеделник след спречкване с настоящата му приятелка

Актьорът Явор Бахаров е бил задържан в нощта срещу 4 март в центъра на София, потвърдиха от МВР и Районния съд за NOVA. Според прокуратурата Бахаров и настоящата му приятелка Рая Пеева се спречкали. Случаен минувач ги видял и пробвал да ги разтърве. След като не успял, извикал полиция. “К'ви сте вие, че да ми искате документите”, казал Бахаров на униформените, цитираха за NOVA от прокуратурата, и бил задържан.

"Сигналът касае възникнал скандал между две лица. Отзовава се екипа", каза директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

След близо 72 часа в Националното следствие последвала присъда - 9 месеца пробация и срещи с пробационни инспектори. Пред съда актьорът заявил, че съжалява за стореното и подписал споразумение с прокуратурата.

"За да се стигне до споразумение, обвиняемият Бахаров е признал вината си пред съда", заяви говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Тази вечер Бахаров ще излезе на сцената на театър "Българска армия", където играе в постановката "Железният светилник". Всички наши опити да се свържем с него, за да чуем и неговата версия за случилото се удариха на камък. 

“Няма такова нещо. На 3-и март вечеряхме в ресторант и се прибрахме. И в момента сме заедно и се обичаме”, коментира за NOVA приятелката на Бахаров - актрисата Рая Пеева.

Това не е първият сблъсък на Бахаров със закона. През 2007 г. отново има хулиганска проява, за която през 2011 г. е глобен с 1000 лева. През 2016 г. е хванат да шофира в нетрезво състояние и е осъден на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Глобен е със 150 лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.