Председателят на НС коментира критиките на президента към премиера

"Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му. Не е сериозно един битов казус около кариерното развитие на съпругата му да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет. Годината е 2020 и разделението на властите е защитено от Конституцията, г-н Радев". Това написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в страницата си във Facebook. Коментарът й идва след критиките на държавния глава към премиера Бойко Борисов.

"Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна. Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос. Така че, нека да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори", пише още Караянчева. И предупреждава, че "личната вендета, която преследва президентът Радев, няма да доведе до нищо добро".

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: БСП обвини Борисов, че е подслушвал президента (ОБЗОР)

"Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго", завършва председателят на НС.

Борисов: Нямам нищо общо с подслушванията

По-рано през деня Радев отправи остри критики към Борисов и го обвини, че използва службите за свои политически цели. По думите на държавния глава премиерът опитвал да прехвърли отговорността  за подслушването на друг. В края на януари прокуратурата пусна записани със специални разузнавателни средства разговори на президента с командира на Военновъздушните сили. Преди дни Борисов отрече да е знаел за тях и заяви, че разрешенията се издават не от него, а от съда.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си