Според президента "кризите и недоволството разголват управленското безсилие"

Нов политически скандал по върховете на държавата. Президентът Румен Радев отправи обвинения към премиера Бойко Борисов, че използва службите за свои политически цели. По думите на държавния глава Борисов опитвал да прехвърли отговорността  за подслушването на друг. В края на януари прокуратурата пусна записани със специални разузнавателни средства разговори на президента с командира на Военновъздушните сили. Преди дни Борисов отрече да е знаел за тях и заяви, че разрешенията се издават не от него, а от съда.

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: БСП обвини Борисов, че е подслушвал президента (ОБЗОР)

„Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги - ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели - указва на прокуратурата кого да „размаже”. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи. В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода”. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в понеделник.

Борисов: Нямам нищо общо с подслушванията

"Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът с "пречистване" чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

До момента няма реакция от страна на премиера и управляващите на критиките на президента.