По случая работи прокуратурата

Над 50 тона месо са открити и иззети при акция на полицията в Плевен. В нея са участвали на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ – Плевен при ОДМВР - Плевен, служители на ОДБХ-Плевен, дирекция "Фискален контрол" при НАП – София и Митническо бюро Плевен.

БАБХ залови нови 21 тона пилешко със салмонела

Органите на реда са извършили  проверки в складови помещения, складове за търговия на едро за хранителни стоки, които имат удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от тях са били монтирани хладилни камери, а други са гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия /наденици, кюфтета, кебапчета и др./, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

„БОНУС” В МЕСОТО: Клиенти откриха странно вещество в свински врат (ВИДЕО)

Проверени са и производители на кайма, машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете е намерена течност, за която се предполага, че е ракия. Алкохолът е иззет от служители на Митническо бюро - Плевен. В складовете на фирма са открити около 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко. Част от него е с изтекъл срок на годност, според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети. За обектите няма издадени удостоверения за регистрация по Закона за храните, поради което складовите помещения са запечатани от служители на ОДБХ - Плевен.

Откриха нови пратки с пилешко със салмонела

Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. По случая работи прокуратурата.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Възможно ли е да има мишка в замразени пилешки хапки?