Част от него е с изтекъл срок на годност и без документи за произход

Десетки тонове месо бяха задържани в складове в Плевен. Част от стоката е била с изтекъл срок на годност, съхранявала се е неправилно или е нямала документи за произход.

„Общото количество, което е открито, е малко над 43 тона. То е поставено под забрана, а помещенията са запечатани. Има птиче, свинско, агнешко месо и яйца”, разясни директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Плевен д-р Иван Йорданов.

Иззеха над 50 тона месо с изтекъл срок на годност от складове край Плевен

„Проверката беше направена по сигнал. Искам да успокоя хората, че са предприети всички необходими мерки за предотвратяване разпространението на опасната храна на пазара. В рамките на два часа беше организирана проверка на място”, добави Йорданов. 

„За момента имаме съдействие и от страна на собственика. Поставените под забрана храни подлежат на унищожаване. Установихме, че няма документи, които да доказват произхода на стоката”, посочи още д-р Иван Йорданов. 

„БОНУС” В МЕСОТО: Клиенти откриха странно вещество в свински врат (ВИДЕО)

„Месото е намерено в нерегистрирани помещения. Не сме знаели, че там се извършва такъв вид дейност. Санитарните условия не са подходящи и затова помещенията не са регистрирани. Вътре има изградени хладилни камери”, каза още директорът на Областната дирекция по безопасност на храните. 

Повече гледайте във видеото.