Издирването на извършителите продължава

Полицейска акция в Димитровград. Униформените блокираха входовете и изходите на квартал „Марийно” заради отвлечено в петък вечер непълнолетно момиче.

Отвличането е станало около 20.30 часа. Родителите на детето обвиняват за него мъж, който е бил обявен за издирване след акцията срещу лихварството в квартал „Мариново” преди около година. Според хората от квартала това е ново начало на акциите на лихварите.

2-годишно момченце изчезна край Равнец (ВИДЕО)

„Имаше девет месеца спокойствие в целия квартал. Хванаха малкия, взеха му телефона. Маскирани хващат сестра му, слагат й нож на врата я карат в гората. Отрязали й цялата пижама с ножа, гаврили са се с нея”, разказа пред NOVA бащата на момичето Стефан Атанасов.

Хората от квартала разказват, че лихварите постоянно им настоявали да им се дават пари, независимо от това колко е голям заемът. 

 

 

„Взели сме мерки първо случаят да не се разрасне в масово нарушение на обществения ред. Има издирвани 3 лица, които имат съществено отношение към изясняване на ситуация. Едно от тях е намерено”, посочи Ангел Цанков - директор на ОД на МВР – Хасково.

Две приятелки инсценираха отвличане, откриха ги в хасковски хотел с момчета