Милиардерът Майкъл Блумбърг се отказа от борбата

Джо Байдън е големият победител на така наречения „Супер вторник” в САЩ. Бившият вицепрезидент е първи в 8 от 14-те щата, които проведоха първични президентски избори. Така айдън излезе на първо място сред кандидатите за номинация на демократическата партия. 

Демократите в САЩ решават кой ще се изправи срещу Тръмп

Досегашният лидер Бърни Сандърс се представи по-зле, макар че спечели най-големия щат - Калифорния. Борбата далеч не е приключила. Повечето щати още не са гласували и Сандърс вярва, че може да се пребори за номинацията. А милиардерът Майкъл Блумбърг се отказа от борбата. След като похарчи над 500 милиона долара, за да се рекламира, той се представи зле и днес се оттегли, като подкрепи Джо Байдън.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън печели първичните избори в Южна Каролина

„Нашата кампания отразява разнообразието на тази партия, на тази нация. Трябва да победим Доналд Тръмп и що го направим, но не можем да станем като него. Не може да имаме безкрайна война между партиите. Трябва ни президент, който може да се бори. Аз мога да се боря, но ни трябва и някой, който може да лекува”, заяви Джо Байдън.

„Когато започнахме тази президентска надпревара, всички казваха, че не няма да успеем. Тази вечер обаче ви казвам с пълна увереност, че ще спечелим номинацията на демократите и ще победим най-опасния президент в историята на тази страна”, категоричен бе Бърни Сандърс.